Snyggt med dekal på bilen?

No Comments
screentryck Stockholm

Vill du att din bil ska sticka ut från mängden och bli sedd? Då är en dekal på bilen något att satsa på. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna om vad du vill ha för dekal på bilen. Man ser dekaler dagligen och det är mest vanligt för företag att använda sig av dekal på bil för att synliggöra sitt varumärke men även privatpersoner kan ha en snygg dekal på sin bil.

Screentryckt dekal till bil

Använd screentryck som finns i Stockholm när du vill göra en dekal. Motivet du bestämmer dig för screentrycks på exempelvis en transparent självhäftande vinyl. I efterhand kommer den att antingen formskäras eller stansas till din önskade form. Vill du ha många exakt likadana dekaler är det perfekt att använda sig av screentryck i Stockholm. Här kan du läsa mer om screentryck i Stockholm här: https://www.swagg.se/tjanster/screentryck/.

Vilka material kan jag välja mellan?

Det finns självklart olika material att välja mellan när du vill ha screentryck stockholm dekal till din bil och nedan går vi genom de mest vanliga.

Självhäftande vinyl: De flesta olika vinyler som är avsedda på dekoration på hårda ytor är självhäftande. Det är lätt att flytta det utskurna motivet till den placering där du vill ha det. Självhäftande vinyl framställs främst på två olika sätt, antingen kalandrerad eller gjuten. Du kan inte se skillnaden med blotta ögat men efter en tids användning blir skillnaderna tydligare.
Kalandrerad vinyl: Är vanligtvis PVC som har valsats tunn. Den utsätts för mekanisk påverkan och det innebär att den med tiden kan krympa. Den är även behandlad med olika ämnen för att göra den så flexibel som möjligt, få olika färger, kunna tåla solljus med mer.

Vad är monomerisk och polymerisk vinyl?

  • Monomerisk vinyl: Vinylen innehåller mjukmedel som har korta molekylkedjor och detta binder inte filmen lika effektivt som vinyl med långa kedjor. Monomerisk vinyl kan med tiden bli skör vilket innebär att den kan bli stelare. Du kan räkna med en hållbarhet utomhus på mellan två och fem år.
  • Polymerisk vinyl: Denna vinylen är bra om du vill att dekalen ska hålla längre. Den innehåller längre molekylkedjor som minskar risken att den blir skör. Denna vinyl är mjukare och håller i regel mellan fyra till åtta år utomhus.
  • Gjuten vinyl: Detta är en massa som är smält och flytande som sprids ut och skapar ett mycket tunt lager vinyl. Man gör inte någon mekanisk påverkan på vinylen och därför kommer den heller inte att krympa så mycket. Vinylens hållbarhet ligger på mellan sju och tio år.

Fördelar med för dekaler på bil

En av fördelarna med att använda screentryck är att färgerna är starkare och klarare än vad de är hos en vanlig färgprint. Om ditt tryck ska innehålla unika eller speciella färger som inte går att framställa med en vanlig traditionell färgprint, då är screentryck den metod som kan lösa problemet. Det finns nämligen ett brett register av kulörer att tillgodose.
Vill du öka synligheten, sprida ditt budskap och göra ett starkt intryck, då kan dekaler på bil vara rätt väg att välja. Med screentryck för dekaler öppnas ytterligare möjligheter upp att bli synlig.

Categories: Uncategorized

Lämna ett svar