Skydda ditt garage från inbrott

No Comments

I ett garage finns mycket som kan vara stöldbegärligt. Det handlar inte bara om bilen i sig, utan även om tillbehör, verktyg och inte minst däck. En vanlig garageport räcker inte för att hålla tjuven borta. 

Du har säkert tänkt på att inbrottssäkra ditt hem, men hur ser det ut i ditt garage? Om du har säkerhetsdörr i villan, och förstärkt skyddet vid dörrar och fönster, bör du också installera säkerhetsdörr i garaget.

Börja med garageporten. Hur lätt är det att bryta upp den? Vill du ha en säkrare port kan du exempelvis välja en Proloc pardörr, säkerhetsklass 3. Om det finns sidodörrar till garaget bör du byta ut även dessa mot säkerhetsdörrar, på samma sätt som du förstärkt skyddet vid fönster, balkongdörrar och liknande i bostadshuset. 

Andra sätt att skydda garaget

Bra dörrar är ett viktigt första steg för att minska risken för inbrott i garaget. Men det finns andra åtgärder som också är viktiga. 

För det första, se till att ha bra belysning kring garaget. Tjuvar gillar mörka skrymslen och vrår, och är ytan kring garaget väl upplyst minskar sannolikheten för inbrott. Dessutom ser du, och dina grannar, lättare om det rör sig någon runt ditt garage.

Gör en lista över vad som finns i ditt garage. Det kan ta lång tid, men det är värt det om du skulle drabbas av inbrott. Det räcker med att de värdefulla/stöldbegärliga saker du har i garaget finns med på listan. Stöldskydda också dessa saker, exempelvis med dna-märkning. Det kan också vara bra att fotografera sakerna. Har du cyklar i garaget, se till att du har ramnumret nedskrivet. 

Vilka krav ställer ditt försäkringsbolag? Kontakta dem och fråga. Kanske har de som krav att du ska ha larm installerat i garaget, för att du ska ha rätt till ersättning om någon bryter sig in. Att installera larm ger också en lägre försäkringspremie

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *