Har du tänkt på taksäkerhet?

2 Comments
takställning stockholm

Antagligen kunde du gissa att takläggare lever mycket farligare än andra hantverkare – det är inte så svårt att gissa sig till hur farligat det är. Tänk dig själv, när man är lite trött, hur lätt det är att man snubblar till lite då och då på trösklar, mattor eller annat som ligger på golvet. Tänk dig då om du är trött och snubblar på¨något som är på taket. Då gäller det att du är ordentligt fastspänd. Skulle du snubbla uppe på taket ska de t inte leda till att du ramlar hela vägen ner från taket.

Så kan du förhindra att någon ramlar från taket

Du kan förebygga fallolyckor på ganska olika sätt. Det bästa sättet ät att göra som tak arbetarna själv gör; de skaffar sig takställningar som gör att de definitivt inte ramlar ner från taket.

En takställning bildar som en skyddsvall mot taket. När man väl påbörjar ett tak arbeta så ställer man upp ställningar som går längs hela fasaden på huset. Har du då fasadställningar som går längs hela husets fasad och hela vägen upp över taket, har du ett 100%-igt skydd mot fallolyckor. Det är hart när omöjligt att ramla från en takställning.

Andra säkerhetsprodukter som du kan skaffa till taket

 • Du kan montera ett ankarfäste uppe på taket
 • Du bör alltid bära en säkerhetssele och ha en lina som du fäster upp på taket till exempel på ett ankarfäste uppe på taket.
 • Du kan skaffa takstegar till exempel där taket är som mest vinklat, det vill säga den plats på taket där du måste krypa eller nästan åla dig ner från taket spå du inte ramlar
 • Montera ett snörasskydd som du hänger längs med hängrännan. Det är i och för sig för snöns skull, men kan samtidigt se till så att du själv inte ramlar hela vägen ner från taket. Skulle du mot förmodan börjar kana ner för taket, så kan snörasskyddet fånga upp dig innan du ramlar ner för fasaden på ditt hus.

Categories: Uncategorized

2 Replies to “Har du tänkt på taksäkerhet?”

 1. כאן בפורטל הבית תוכלו לסנן
  את הדירה המתאימה לכם והכול על פי מיקום
  גאוגרפי מדויק. אף על פי שמקצב העיסוי יחסית
  דומה לסוגים אחרים של מסז’, לא נעשה בו שום
  שימוש בשמנים, לכן לרוב הוא נעשה כאשר המטופל לבוש לחלוטין בביגוד נוח ומאוורר.
  אנו לא מדברים רק על עיסוי קלאסי בירושלים הוליסטי או
  עיסויים אחרים, אלא גם על תוספי תזונה מחומרים טבעיים, תזונה נכונה באופן כללי, עשיית ספורט כדרך חיים, שימוש באופניים על פני רכב (לפחות בתוך הערים), מתקני כושר בכל מקום ועוד.
  כשמבצעים שיאצו, המטפלים נעזרים במתן לחץ על אזורים שונים
  בגוף, תוך שימוש באצבעות, באגודלים ו/או בכפות הידיים
  במטרה ליצור רצף לפי מקצב ספציפי.
  הדירות הדיסקרטיות נבחרו בצורה יסודית תוך שמירה על סטנדרטים
  גבוהים כמו ניקיון היגיינה, פינות מנוחה, כיבוד קל, שתייה חמה, ושירותי ליווי לעיסוי מסוגים שונים.
  מומלץ להתייעץ עם המעסה טרם עיסוי בהרצליה ולבחון אם ישנם
  אזורים ספציפיים שבהם יש להתמקד תוך כדי העיסוי או
  אזורים שמומלץ לא לגעת בהם.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.