Golvläggning i garage

No Comments

Behöver du nytt golv i garaget? Eller ska du bygga ett nytt garage, och funderar på vilket som är det bästa golvmaterialet för att meka med bilar. Då ska du läsa vidare. 

Vilket golv passar bäst i ett garage? Många väljer att ha en betongplatta, men det går även bra att lägga klinkers på golvet. Det kräver dock lite planering för att bli riktigt bra. Du kan lägga ett klinkergolv i ditt garage själv, men vill du ha riktigt bra resultat bör du välja att ta hjälp av professionella golvläggare. På https://golvläggningstockholm.nu/ kan du läsa mer om vad en golvläggare kan hjälpa dig med. Det är bl.a. viktigt att fixet täcker hela plattan, så att den inte spricker när du kör in med bilen. 

Vilka plattor passar i garaget?

Det finns flera typer av plattor som kan användas vid golvläggning i garage. Det finns speciella garageklinkers, och det går även bra att använda klinkers i granitkeramik. 

Många som bor en bit norrut i landet kanske oroar sig för att plattorna inte kommer att klara en vinter med snö, is och inte minst vägsalt. Detta brukar inte vara något problem. Värre är dubbdäck, som kan slita på vissa typer av plattor. Prata med golvläggaren innan du bestämmer dig, så kan du känna dig trygg med att plattorna håller.

Kombinerat garage och gäststuga

Är ditt nuvarande garage större än vad du har behov av? Då kan du dela av garaget, och göra ena halvan till gäststuga, bastu eller något annat som du behöver. Varför inte ett akvarium? 

Vilken typ av golv som passar i den del av garaget som ska användas till något annat beror alldeles på användningsområdet. Ett trägolv passar troligen inte i ett akvarierum, utan där är det troligen allra bäst med en våtrumsklassad plastmatta.

Categories: Uncategorized

Lämna ett svar