Bli inte lomhörd i bilverkstaden!

ljudabsorbenter i bilverkstad viktigt

Äger du en bilverkstad? Gillar du att meka med bilar? Ibland kan man glömma tid och stund och bara hänge sig åt bilen som du har framför dig, ovan dig eller som du står lutad över. Det är märkligt hur många bilar kan låta på olika sätt, beroende på vad som är fel på just den bilen som du arbetar med. Även lukten från motorn kan variera starkt beroende på vad som är fel på motorn, avgasröret eller om det läcker från förgasaren till exempel.

De flesta motorer fungerar på liknande sätt

De flesta motorer fungerar ganska på samma sätt. Det är inte så mycket som skiljer dem åt, egentligen. De ska alla få en gnista av tändaren som sätter igång motorn, som sedan ska få luft och bensin för att kunna fungera. Dagens elbilar och de flesta automatiserade bilar fungerar mest som datorer. De ÄR datorer på gigantiska hjul. Och ska man reparera dem gäller det att man kan bilens hårdvara och mjukvara. Felsökningar på de bilarna sker mest på datorn där man kan se vad som har gått snett och vad som behöver åtgärdas i bilen.

Elbilar luktar annorlunda än äldre bilar

Elbilar luktar inte på samma sätt som de bensindrivna bilarna. De luktar plåt och gummi och ger ifrån sig en helt annan slags lukt. Till en början känner man inte riktigt vad i motorn som inte fungerar. Spelplanen har ritats om med de moderna elbilarna, helt enkelt. Med de gamla bensindrivna bilarna lät det en hel del, för den delen också. För att inte helt förstöra hörseln var man tvungen att lägga på ljudabsorbenter i taket och väggarna, så man kunde lyssna på radion i lugn och ro. Läs mer här om ljudabsorbenter som jag använde till min verkstad: kamak.se/ljudabsorbenter/.

Categories: Uncategorized